Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i rukolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 25 dag
rukola 50 g
tuńczyk kawałki w oleju 20 dag
suszone pomidory 6 sztuk
ser cheddar 50 g
skórka z cytryny 1 łyzeczka startej
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
oliwa 2 łyżki

Porada

Dziś mam dla Was szybką ,zdrową i smaczną propozycję ciemnego makaronu z dodatkiem suszonych pomidorów, tuńczyka i rukoli, świetna potrawa dla zabieganych, nic więcej do zapełnienia brzuszka nie potrzeba!

Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i rukolą

Kroki postępowania

1
Makaron gotuję w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu odcedzam, dodaję z powrotem do garnka,
Krok 1 - Pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i rukolą  foto
2
mieszam od razu z pokrojonymi suszonymi pomidorami i rozdrobnionym tuńczykiem, dodaję świeżą rukolę,
Krok 2 - Pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i rukolą  foto
3
doprawiam sokiem z cytryny, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, wlewam oliwę, mieszam, rozkładam na talerze, posypuję startą skórą cytrynową oraz płatkami startego grubo cheddara.
Podaję od razu.
Krok 3 - Pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i rukolą  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 11.04.2017 09:28
przepyszna kompozycja:)
gosia56 11.04.2017 09:22
proste ale zapewne pyszne ;)
Wiktoria29 10.04.2017 20:57
zjadłabym...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak