Panierowana rybka

Panierowana rybka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    2
  • olej do smażenia

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • sól morska

  • sok z cytryny

  • mąka

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filety odciskamy z nadmiaru wody, dzielimy na pół. Na obydwie strony dajemy świeżo mielony pieprz i swieżo mieloną sół morską (ja daje taka połaczoną odrazu z przyprawami korzennymi). wklepujemy w rybke i lekko polewamy sokiem z cytryny. Po 10 minutach posypujemy mąka, wklepujemy i panierujemy w jajku i bułce, smażymy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sara1

18.03.2012 11:44
ale smakowicie wygląda ta rybka

Monika192

21.05.2011 12:47
mniam:))

Martysia

15.03.2011 14:28
Lubię taką rybkę :)

Wafelek2601

02.03.2011 21:40
lubię

Magdalena/26Mooi

03.02.2011 08:42
pychotka:)

wolochski

27.01.2011 21:28
super

Faustyna

29.12.2010 10:20
Uwielbiam ryby. Twoja jest bardzo apetyczna:)

pigila

10.12.2010 20:25
uwielbiam kazda rybe

katarzynka455

26.11.2010 22:51
pyszna

Ewelina43

21.11.2010 15:23
ale by sie zjadlo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat