Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety dorsza i pstrąga z patelni...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 sztuki
filety z pstrąga 2 sztuki
mąka pszenna 3/4 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: filety dorsza i pstrąga z patelni...

z filetów dorsza i pstrąga ze skórką odciąć płetwy, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, filety podzielić na mniejsze dzwonki

do woreczka wsypać mąkę, kucharka, pieprz cytrynowy i czarny, do worka wkładaćdzwonki ryb i obtaczać je mąką

na bardzo gorącym oleju smażyć rumiane dzwonki ryb, ryba jest chrupiąca, z wierzchu i soczysta w środku, można podać z sosem cytrynowym (jest u mnie w przepisach) lub z czym się lubi.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.04.2017 21:49
smaczna rybka
anulka69 11.04.2017 07:33
pyszna rybka
halina17 10.04.2017 22:04
Smaczne ryby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak