Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe nadziewane papryczką pepperoni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt./pojedynczy
papryka 6 szt./pepperoni
pieczarki 15 dag
sól i pieprz do smaku
przyprawa gyros do smaku
cebula biała 1/2 szt
oliwa 1 łyżka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
śmietana 30% 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe nadziewane papryczką pepperoni

Wykonanie:
Mięso dokładnie oczyścić, przekroić wzdłuż i posypać solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa do smaku. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Pieczarki, papryczkę, cebulę oczyścić, pokroić i przysmażyć na oliwie z solą i pieprzem do smaku. Następnie ostudzić i zmiksować. Przygotowane mięso, lekko rozbić i nadziewać przygotowanym farszem, spinając wykałaczkami. Jajka rozbełtać ze śmietanką, maczać roladki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeni odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.04.2017 18:37
pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak