Cielecina z sosem

Cielecina z sosem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    50 dag
  • cebule

    2
  • mąka

    4 łyżki
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • margaryna

    3 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • śmietana 30%

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso kroimy na zgrabne kawalki, w garnku topimy margaryne, na gorący tłuszcz kładziemy kawałki cielęciny dokładnie opruszone w mące, podsmażymy ok 3 minuty na każdej ze stron. Zalewamy wodą i dodajemy przytprawy, gotujemy. gdy miesko staje sie juz miękkie dodajemy cebule pokrojone w piórka, na sam koniec dodajemy śmietane.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SylwiaMagdaSabin

23.02.2013 12:02
aż ślinka cieknie mniam

AGNIESZKA144

11.02.2012 15:08
lubię takie mięsko

Magdalena/26Mooi

09.06.2011 22:50
pyszna

ben-ka

16.03.2011 13:31
Lubię cielęcinę a tak dawno nie jadłam......

Małgorzata106

03.02.2011 12:20
super przepis

Mati13

18.11.2010 07:56
super miesko

MAR3STA

05.11.2010 09:58
Smakowity kąsek!

misia53

15.10.2010 18:40
O , dawno cielęcinki nie jadłam i mam wielką ochotę.

Ewelina47

14.10.2010 09:36
Obiadek pyszności !

alaaa

09.09.2010 20:11
na pewno smaczne,wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat