Przepis i sposób przygotowania na: Fiołkowe gofry
Kroki postępowania
Jeżyny przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny i chwilę je podgrzewam aż będzie można przetrzeć je przez sitko.
mąka pszenna | 1 szklanka |
sól | 1 szczypta |
cukier | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1/4 łyżeczki |
oliwa | 3 łyżki |
woda | 2/3 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
śmietana 30% | 250 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki pełne |
cytryna | 1/2 sztuki |
kwiaty jadalne | 1 garśc fiołków |
cukier | 2 łyżki |
jeżyny | 1 szklanka mrożone |
jogurt grecki | 200 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: