Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z parmezanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
parmezan starty 100 g
majonez 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
szczypiorek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z parmezanem

Jajka nakłuwamy pinezką ( aby nie pękały i skorupka idealnie odchodziła od jajek ). Gotujemy na twardo i zalewamy zimną wodą do wystudzenia. Obieramy z skorupek i kroimy na pół.

Łyżeczką wydrążamy żółtka. Żółtka oraz parmezan ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach.

Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Połówki jajek napełniamy farszem serowym. Gotowe jajka można udekorować szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 10.04.2017 22:02
Bardzo smakowite:)
mirosława4 10.04.2017 11:58
bardzo dobre , lubimy
pestka 10.04.2017 11:43
smaczne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak