Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

225 g miękkiego masła
2 szkl maki
1 szkl. cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl. posiekanych orzechów laskowych
1,5 szkl. posiekanej czekolady

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z czekoladą

Masło i cukier utrzeć w misce na puszystą masę, ucierając dodać jajko. W osobnym naczyniu przesianą mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, a następnie z masą maślaną, dodać orzechy i posiekaną czekolasę, wymieszać. Na natłuszczoną blachę nakładać łyżką porcje ciasta. Piec w temperaturze 180 st.C ok. 15-20 minut (do zarumienienia).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 09.09.2010 14:10
super przepis
buksiak12 09.09.2010 14:10
super przepis
Dorota71 09.09.2010 09:13
słodziutki przepisik
Dorota71 09.09.2010 09:13
słodziutki przepisik
Emilia22 09.09.2010 08:28
mniam
Emilia22 09.09.2010 08:28
uwielbiam czekoladę w każdej postaci
kamilaj 29.08.2010 19:30
istne pieguski :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak