Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier z cukierków lodowych ICE

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 250 ml
woda 500 ml
blue curacao syrop do smaku
landrynki lodowe ICE 120-150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Likier z cukierków lodowych ICE

Dwie szklanki wody zagotować w garnku, dodać landrynki i mieszać do czasu, aż wszystkie się rozpuszczą - nie dopuścić do zawrzenia.

Ostudzić powstały syrop i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Dolać spirytus oraz syrop blue curacao i dokładnie wymieszać.

Przelać do butelki i zakręcić. Ponownie wstawić do lodówki przynajmniej na dobę.

Likier doskonale smakuje wprost z zamrażarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 18.04.2017 22:03
nie piłam jeszce takiego
Motorek 13.04.2017 22:17
super likierek
Habibi 09.04.2017 11:10
No właśnie ten kolor jest cudny :) Poprawia nastrój nawet bez picia ;)
mysza75 09.04.2017 11:03
bardzo fajny likier
Wafelek2601 09.04.2017 10:06
Musi być pyszny
Stenka 09.04.2017 09:52
Robiłam kilka razy, polecam
Małgorzata92 09.04.2017 08:48
Świetny kolorek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak