Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawie bigos z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kiełbasa ok 40 dag surowej
kiełbasa wiejska ok 30 dag
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie ok5 szt
czosnek 2 ząbki
smalec 1 łyżka
koncentrat pomidorowy ok1 słoiczek mały
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Prawie bigos z młodej kapusty

Kapustę poszatkować, zalać wodą i postawić do gotowania. Pokrojoną cebulę i czosnek zrumienić lekko i dodać do kapusty, posolić i gotować.
Przesmażyć na pozostałym po cebuli tłuszczu obraną z osłonki i pokrojoną białą kiełbasę, dodać do kapusty razem z przyprawami. Dodać koncentrat i pozostałą pokrojoną wędlinę.
Doprawić do smaku i gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.04.2017 07:07
Smacznie :)
berys18 10.04.2017 12:33
super bigosik
mysza75 09.04.2017 11:05
pyszny bigosik
katarzynka455 07.04.2017 20:27
Dziękuję u mnie też wszyscy lubią:)
Edith85 07.04.2017 17:18
Nie ma jak młoda kapustka
agnieszka214 07.04.2017 16:19
Takie danie jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak