Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z nadzieniem w galaretce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 7 plastrów
jajko 3 szt
marchew 2-3 szt
koper świeży 1 łyżka
kukurydza konserwowa 2 łyżki
mięso wieprzowe ugotowane 0,5 szklanki
bulion 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z nadzieniem w galaretce

Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kosteczkę. Tak samo robimy z marchewką. Mięso siekamy na bardzo drobne kawałeczki. W misce mieszamy jajka, marchewkę, kukurydzę, mięso i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym plastrze szynki układamy po 1,5 łyżki farszu. Zwijamy w rulon i układamy na półmisku. Pozostały farsz rozkładamy po bokach, na wierzchu układamy kawałki marchewki i listki natki pietruszki. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę. Gdy przestygnie po łyżce zalewamy roladki. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Podajemy z octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.04.2017 11:50
apetyczna przystawka :-)
Janina 07.04.2017 22:13
Fajny pomysł;))
halina17 07.04.2017 20:44
Dobra przystawka.
Wafelek2601 07.04.2017 19:42
Ciekawy pomysł
IKrakowianka 07.04.2017 18:30
pomysłowe :)
w mojej kuchni 07.04.2017 18:22
pyszne jedzonko podano
Bernadeta1 07.04.2017 18:00
smaczna przekąska
Ania321 07.04.2017 17:31
bardzo smaczne:)
jan_mag 07.04.2017 12:44
apetycznie wygląda
Konczi 07.04.2017 12:33
Wygląda pysznie
VioletoweKucharzenie 07.04.2017 12:31
Pyszna galaretka podana w troszkę innej wersji - w szynce konserwowej. Do przygotowania roladek możemy wykorzystać mięso oraz marchewkę z gotowania wywaru do zupy. Galaretka idealnie sprawdzi się na domowych imprezach lub świętach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak