Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa soczewica z awokado

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 200 g
soczewica zielona 100 g
oliwa 3 łyżki
ząbki czosnku 4 szt
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżka
kurkuma 2 łyżeczki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cytryna 1 szt
awokado 1 szt
śmietana 18 proc 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa soczewica z awokado

Wlałem do garnka oliwę, rozgrzałem, wrzuciłem posiekany czosnek, cebulę, przyprawy. Wymieszałem przez około 3 minuty. Wsypałem następnie oba rodzaje soczewicy, mieszałem przez 1 minutę. Dodałem pomidory z puszki, litr wody, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem przez ok. 15-20 minut, zupa powinna być gęsta jak gulasz. Po spróbowaniu doprawiłem ponownie solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Podałem nakładając na wierzch po łyżce śmietany i pokrojone awokado.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 07.04.2017 11:41
Świetna propozycja
Róża1 07.04.2017 11:03
bardzo ciekawy pomysł !! zabieram przepis :-)
2milutka 07.04.2017 09:00
apetycznie
ben-ka 07.04.2017 08:20
Ciekawy pomysł, z awokado nie jadłam.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak