Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z zielonej soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica zielona 400 g
ziemniaki 4 szt
warzywa z rosołu
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z zielonej soczewicy

Zieloną soczewicę gotujemy na miękko i studzimy. Mielimy razem z ugotowanymi, wystudzonymi ziemniakami i warzywami z rosołu.

Do masy dodajemy jajka, tartą bułkę, startą drobno cebulkę i czosnek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i przekładamy do blaszki keksówki.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 15.04.2017 01:00
Smacznie wygląda :)
Bernadeta1 08.04.2017 20:56
takiego nie jadłam a na pewno smaczny
Kardamonovy 07.04.2017 11:32
Pycha, jadłabym!
jagoda5913 07.04.2017 00:48
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak