Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron do lasagne
mięso mielone 50 dag
przecier pomidorowy 3 łyżki
sos pomidorowy 1 słoiczek
ser żółty 40 dag
bazylia
sól
czosnek 2 ząbki
pieprz
sos beszamelowy

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne

Mięso mielone podsmażamy z dodatkiem 2 łyżek przecieru pomidorowego. Doprawiamy do smaku (na ostro) - tak aby by konkrety-nie mdły smak.
Plastry makaronu gotujemy pojedynczo ok 1 min. będą one miękke szybciej się upieką.

Na dnie żaroodpornego naczynia układamy kolejno/na przemian: makaron - mięso mielone - sos pomidorowy - ser żółty. Całość zalewamy sosem beszamelowym.
Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 19.10.2011 06:07
smacznie wygląda
goofy9 23.06.2011 09:53
polecam
Wacław 23.06.2011 09:22
bardzo dobre !
Aleksandra45 20.03.2011 09:58
wygląda super!
Ewa92 11.02.2011 11:41
musze zrobic! pysznie wygada ;]
Atomówka 29.12.2010 16:18
wspaniala;)
Joanna120 01.12.2010 17:19
lasagna pychota
anya_86 12.11.2010 18:09
mniamm:)
AnaSt 11.10.2010 22:16
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak