Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z kurczakiem i tartym selerem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
Przyprawa do mięs Prymat
papryka czerwona 1 szt
czosnek 4 ząbki
seler korzeniowy 100 g
szpinak mrożony 100 g
bulion drobiowy 3/4 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa
Liść lubczyku suszony Prymat
makaron tagliatelle pełnoziarnisty 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kurczakiem i tartym selerem

Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Przesmażamy na rumiano na patelni na oliwie z oliwek. Do kurczaka dodajemy pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę, kostki mrożonego szpinaku, starty na tarce o średnich oczkach seler korzeniowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podlewamy bulionem lub wodą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i liściem lubczyku. Mieszamy z ugotowanym tagliatelle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 06.04.2017 14:25
pyszności .......:)
Wiesława1 06.04.2017 13:28
Wygląda smakowicie
adelajda 06.04.2017 11:14
dobry obiadek
w mojej kuchni 06.04.2017 09:34
same pyszności do zjedzenia
Konczi 06.04.2017 07:32
pyszne danie!!! Lubię to!
norweska20 05.04.2017 22:48
apetycznie i smacznie
RenataZ-et 05.04.2017 22:22
danie wygląda idealnie :)
wwwiolka 05.04.2017 21:43
Bardzo fajny przepis.
VioletoweKucharzenie 05.04.2017 19:01
Propozycja na bardzo szybki i prosty obiad z kurczakiem i makaronem. Smaku nadaje tarty seler, szpinak i czosnek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak