Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki po chińsku

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 300 gram
papryka czerwona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
imbir starty 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżeczki
przyprawa chińska 1 łyżeczka
makaron ryżowy 1 opakowanie
czosnek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki po chińsku

Grzyby i paprykę czerwoną pokrój w paski, posiekaj chili ( może być też w płatkach) a czosnek w plasterki. Wrzuć wszystko na rozgrzany olej i krótko smaż. Dodaj przyprawy i sos sojowy. Podawaj z makaronem ryżowym..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak