Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z bananowo szpinakowym farszem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Naleśniki

mleko 300 ml
mąka 3/4 szklanki
cukier puder
jajko 1 szt
olej do smażenia

farsz

banan 1 szt
szpinak świeży 1 garść
twaróg 50 g
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z bananowo szpinakowym farszem

Do miseczki przelewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy mąkę i cukier puder - mieszamy. Patelnie do naleśników przecieramy olejem, rozgrzewamy i smażymy cienkie naleśniki.
Do blendera przekładamy składniki - banana, szpinak, twaróg i cynamon - blendujemy.
Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zwijamy bądź składamy.
Podajemy tuż po przygotowaniu
Można oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.06.2017 14:57
ciekawy pomysł
Margo1 06.06.2017 17:53
Narobiłaś mi smaka ;)
Diana Rusiłowicz 15.04.2017 01:01
Smacznie wyglądają :)
Bożena Matuszczyk 11.04.2017 20:04
Zabieram takiego pysznego naleśnika;)
Bernadeta1 06.04.2017 21:44
smaczne jedzonko
w mojej kuchni 06.04.2017 09:34
same pyszności do zjedzenia
KORAL 06.04.2017 07:43
Ciekawe połączenie :)
halina17 05.04.2017 23:36
Dość ciekawy farsz w naleśnikach.
RenataZ-et 05.04.2017 22:23
ciekawy farsz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak