Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kaszy jaglanej

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej
1 mała cebula
1 mała marchewka
1 łodyga selera naciowego
pół cukinii
pół papryki (ja użyłam żółtej)
1 jajko
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kaszy jaglanej

Kaszę płuczemy i gotujemy około 20 minut (musi być lekko rozgotowana). Do miski wrzucamy pokrojone w małą kostkę cebulę, paprykę i seler naciowy, a także starte na grubych oczkach marchewkę i cukinię. Dodajemy kaszę, jajko i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wszystko mieszamy. Z masy formujemy kotlety, żeby się nie rozpadały, trzeba dość ściśle je uformować. Smażymy na rozgrzanej patelni, do zrumienienia.
Podajemy z jogurtem naturalnym i harissą.
Uwaga: jeżeli kotlety jednak się rozpadają, można upiec je w piekarniku. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy uformowane kotlety (surowe). Pieczemy do zrumienienia, w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 05.04.2017 18:34
Smaczne kotlety :)
Ania321 05.04.2017 15:56
pyszne kotleciki, bardzo lubię kaszę jaglaną, a w takiej formie jeszcze nie jadłam :)
jagoda5913 05.04.2017 13:22
ciekawy pomysł
Wiesława1 05.04.2017 12:45
Świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak