Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki szynkowe z mięsno pieczarkowym farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa ok 60 dag
mięso mielone 15 dag
pieczarki 10 szt
cebula ok1/2 szt
marchewka ugotowana 1/2 szt więszej
ser żółty 1/2 szkl startego
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
musztarda
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
pieprz
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szynkowe z mięsno pieczarkowym farszem

Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem, skropić przyprawą w płynie i odstawić na noc do lodówki.
Pieczarki pokroić w plastry, odparować, dodać odrobinę masła i poddusić, oprószyć solą. Zdjąć z gazu, dodać drobno pokrojoną cebulę, marchewkę i przestudzić. Dodać ser i wszystko razem dodać do mięsa mielonego. Wymieszać i doprawić do smaku.
Plastry szynki posmarować musztardą, nakładać przygotowany farsz i zwijać roladki.
Na patelni rozgrzać olej i układać roladki zawinięciem do dołu i zasmażyć (można roladki obwiązać nicią). Podlać troszkę wodą albo bulionem i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 04.04.2017 09:34
Dziękuję bardzo:)
Edita 03.04.2017 17:52
pyszne
Stenka 03.04.2017 16:58
smaczne danie
adelajda 03.04.2017 15:04
Dobre roladki
Konczi 03.04.2017 11:22
Wyglądają przepysznie ...
berys18 03.04.2017 11:08
wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak