Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt mniejszej
jajko 3 szt
pomidor 3 szt
cebula czerwona 1/2 szt
sól
pieprz
majonez
jogurt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka

Jajka ugotować na twardo i pokroić w większą kostkę. Pomidora umyć i pokroić też w większą kostkę. Cebule pokroić w piórka.

Kapustę drobno poszatkować. Cebulę połączyć z kapustą, oprószyć solą i pieprzem. Wyłożyć na spód salaterki. Przykryć przygotowanym jajkiem i pomidorem, położyć łyżeczką małe kopczyki majonezu albo jogurtu. Oprószyć solą i pieprzem.

Odstawić na chwilę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.04.2017 08:24
smaczna sałatka
agaK. 02.04.2017 22:35
Pysznie wygląda:)
katarzynka455 02.04.2017 20:24
dziękuję baaardzo:))
Bernadeta1 02.04.2017 20:16
kolorowa i smaczna
Bożena Matuszczyk 02.04.2017 20:16
Smakowita sałatka.;)
katarzynka455 02.04.2017 19:08
Dziękuję:))
halina17 02.04.2017 18:42
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak