Przepis i sposób przygotowania na: Karmelek krakersowy
Kroki postępowania
Pianka:
Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, na koniec wlać lekko tężejącą galaretkę.
mąka | 1 łyżka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
orzechy włoskie | 200 g |
białko | 5 szt |
cukier | 3/4 szkl |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżki |
miód | 1 łyżka |
mleko | 1 litr |
jajko | 2 szt |
cukier | 8 łyżek |
cukier waniliowy | 1 op |
mąka ziemniaczana | 100 g |
margaryna | 150 g |
śmietana 30% | 330 ml |
galaretka cytrynowa | 1 szt |
cukier | 1 łyżka |
krakersy | 2 op |
powidła śliwkowe | 10 łyżek |
masa krówkowa | 1 op |
czekolada gorzka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: