Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane serem żółtym.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
ser żółty 10 dag
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
majonez 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
natka pietruszki świeża kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane serem żółtym.

Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko, dosłownie w pół godziny. Można je podać na śniadanie, kolację przekąskę lub Wielkanocny stół. Pysznie smakują ze świeżym pieczywem. Zapraszam.

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka przekładamy do miseczki i rozcieramy z majonezem.

2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do żółtek, dodajemy suszoną natkę pietruszki i mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

3. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy świeżą natką pietruszki.

4. Podajemy i smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 06.06.2017 07:10
Dziękuję:)
Bożena Matuszczyk 05.04.2017 22:46
Pysznie nadziane jajka;)
Babeczka35 04.04.2017 07:52
Dziękuję:)
berys18 03.04.2017 11:13
smaczne jajeczka
Babeczka35 02.04.2017 13:56
Dziękuję:)
Stenka 02.04.2017 10:16
smaczne jajeczka
Ola1984 02.04.2017 10:08
Idealna propozycja na świąteczny stół :)
gosia56 02.04.2017 09:20
pyszne jajka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak