Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z parówkami wg Gosi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała główka
woda 1,5 szklanki
ketchup 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
parówki cienkie 4
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z parówkami wg Gosi

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka.
Krok 1 - Bigos z parówkami wg Gosi foto
2
Do kapusty dodajemy ketchup, liście laurowe oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, aż kapusta będzie miękka.
Krok 2 - Bigos z parówkami wg Gosi foto
3
Parówki kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i ostrą paprykę do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Gotowy bigos wykładamy na półmisek.
Krok 3 - Bigos z parówkami wg Gosi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.04.2017 07:07
wygląda świetnie :)
endzi
endzi 01.04.2017 21:10
Mozy byc dobry :)
agnieszka214 01.04.2017 20:21
Pyszny Bigos z parówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak