Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe trufelki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ricotta 200 g
biała czekolada 50 g
orzeszki ziemne 1,5 szkl
mleko w proszku 2 łyżki
mleko 1 łyżka
olej kokosowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe trufelki

Orzechy mielimy na mąkę.Czekoladę rozpuszczamy razem z łyżką mleka i olejem kokosowym w mikrofalówce ( ok. 1 minuty). Do miski przekładamy ricottę, dodajemy rozpuszczoną czekoladę, 1 szkl mąki orzechowej i mleko w proszku. Mieszamy razem na jednolitą masę i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie na płaski talerz wysypujemy mąkę orzechową do obtaczania i wyjmujemy masę z lodówki. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mące orzechowej( ok. 30 szt.). Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy świeżą miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 01.04.2017 19:49
Fajne kulki,można szybko zrobić.
Lis 01.04.2017 16:56
Wyglądają smakowicie:)
Grazyna0211 01.04.2017 11:12
super pomysł
AZgotuj 01.04.2017 10:04
pyszne i zdrowe:)
mysza75 01.04.2017 10:02
jakie dobre trufelki
Róża1 01.04.2017 09:59
wyglądają bajecznie :-)
adelajda 01.04.2017 09:47
dobre słodkości
mirosława4 01.04.2017 08:59
apetyczne !
Franciszek 01.04.2017 00:46
pyszne do kawy
halina17 31.03.2017 23:27
Dobry przepis .
olkaaa 31.03.2017 22:51
ciekawa propozycja
bertpvd 31.03.2017 22:51
wyglądają bajecznie
Stenka 31.03.2017 21:46
smaczne ciasteczka
KORAL 31.03.2017 20:45
Pyszne, choć kaloryczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak