Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszny schabik

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
sól 1 łyzka
cukier 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pyszny schabik

sól cukier i pieprz mieszamy i wsypujemy do torebki foliowej wkładamy schab i dokładnie nia poruszamy aby schab był cały w mieszance torebkę szczelnie zamykamy i dajemy do lodówki przez 4 dni starannie przewracamy torebkę do góry nogami (rano i wieczorem) po 4 dniach mięso wyjmujemy osuszamy ręcznikiem i pieczemy w piekarniku ok 40 min w temp 50-70stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.12.2012 10:05
bardzo pyszny slinka juz mi cieknie
Małgorzata106 12.04.2012 17:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak