pyszny schabik

pyszny schabik

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • sól

    1 łyzka
  • cukier

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

sól cukier i pieprz mieszamy i wsypujemy do torebki foliowej wkładamy schab i dokładnie nia poruszamy aby schab był cały w mieszance torebkę szczelnie zamykamy i dajemy do lodówki przez 4 dni starannie przewracamy torebkę do góry nogami (rano i wieczorem) po 4 dniach mięso wyjmujemy osuszamy ręcznikiem i pieczemy w piekarniku ok 40 min w temp 50-70stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

23.12.2012 10:05
bardzo pyszny slinka juz mi cieknie

Małgorzata106

12.04.2012 17:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat