Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie warzywnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
bułka czerstwa 1 szt.
jajko 1 szt
włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 1 szt
sól i pieprz do smaku
tłuszcz 3 łyżki
woda 1/2 szklanki
natka pietruszki 3 łyżki/posiekana
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie warzywnym

Wykonanie:
Do mięsa wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem do smaku oraz namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę. Włoszczyznę i cebulę pokroić w drobny makaronik lub zetrzeć. Następnie podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, zalać wodą, przyprawić solą i zagotować. Mięso dokładnie wymieszać, uformować pulpety, włożyć do warzyw i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki, możemy również zaciągnąć śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 31.03.2017 17:31
smaczne danie
Renata9 31.03.2017 13:13
Smaczny obiad
jan_mag 31.03.2017 12:32
Fajny obiad!
mysza75 31.03.2017 10:54
jakie dobre pulpety
AZgotuj 31.03.2017 09:55
super lekkie danie:)
agaK. 31.03.2017 09:46
Pyszne są pulpeciki.
Justi2401 31.03.2017 09:32
Takie pulpeciki zawsze są u mnie mile widziane :)
w mojej kuchni 31.03.2017 08:46
moje smaki klopsikowe
Krystyna32 31.03.2017 08:29
bardzo smaczne
MagdalenaIC 31.03.2017 00:18
Pyszny obiad :)
Bożena Matuszczyk 31.03.2017 00:05
Kuszące pulpeciki.;)
bertpvd 30.03.2017 23:19
Pyszny obiad
Łukasz15 30.03.2017 22:27
Bardzo dobre
wwwiolka 30.03.2017 22:00
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak