Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne pulpety z karmelizowaną cebulą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 200 g (wędzony)
ziemniaki ugotowane 200 g
skórka z cytryny 1/2 szt
natka pietruszki
mąka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
chili Prymat 1 szczypta
cebula czerwona 2 duże
oliwa
cukier brązowy 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne pulpety z karmelizowaną cebulą

Oczyszczonego ze skóry i ości dorsza rozdrobniłem, ugotowane ziemniaki przepuściłem przez praskę, wymieszałem razem ze skórką cytryny, posiekana natką , solą, szczyptą chili i pieprzem do smaku. Z masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego, panierowałem kolejno w mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażyłem na złoto na oleju, osaczyłem na papierowych ręcznikach.
Czerwone cebule pokroiłem w cienki piórka. Na patelni rozgrzałem łyżkę oliwy, wrzuciłem cebulę, mieszając od czasu do czasu podsmażyłem ją, aż całkowicie zmiękła i zaczęła brązowieć. Posypałem ją cukrem, skropiłem balsamino, zwiększyłem ogień, smażyłem ok. 10 minut, mieszając aby się nie przypaliła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 20.05.2017 08:50
Pyszny przepis
marzut 05.04.2017 10:56
Super przepis
Mniam 31.03.2017 12:58
Coś pysznego!
olkaaa 30.03.2017 20:04
chętnie zrobię
wyattearp 30.03.2017 19:55
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak