Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z kaszą gryczaną ,jajkiem i ogórkiem kiszonym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 gram
jajko 3 sztuki
ogórek kiszony 3 sztuki
majonez 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cebula biała 1 sztuka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z kaszą gryczaną ,jajkiem i ogórkiem kiszonym

1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Po ugotowaniu schłodzić .

2.Jajka ugotować na twardo.Zimne pokroić w kostkę.

3.Ogórka pokroić w kostkę .

4.Cebulkę obrać i pokroić w kosteczkę ,następnie podsmażyć na patelni na oliwie, lekko posolić i oprószyć pieprzem.

5.Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać majonez ,doprawić .

6. Schłodzić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 01.04.2017 11:11
Fajna pasta :) Ciekawy pomysł z dodatkiem kaszy.
Ada-Gaba 31.03.2017 15:35
pyszna propozycja
Mniam 31.03.2017 12:57
O, jaka ta pasta musi być smaczna!
mirosława4 31.03.2017 10:46
apetyczna pasta :)
MonikaW 30.03.2017 21:33
przepis trafia do mojej księgi, ponieważ jestem fanką gryczanki
IKrakowianka 30.03.2017 19:38
bardzo fajny pomysł na pastę
benka 30.03.2017 19:21
Ciekawy przepis, można wykorzystać nie tylko na kanapki.
Wafelek2601 30.03.2017 19:20
Wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak