Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z dwóch rodzajów mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 2 sztuki wolnogotowanych
karkówka 500 gram
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
majeranek
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
jajko 1
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z dwóch rodzajów mięs

Skrzydła z indyka pieczemy w piekarniku według przepisu na opakowaniu. Po czym studzimy i obieramy z kości.
Karkówkę i obrane z kości mięso z indyka mielimy na mielone.
Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy do smaku (wymienione w składnikach) i wbijamy jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Z przyprawionego mięsa formujemy klopsiki.
Klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 30.03.2017 21:34
pyszne klopsiki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak