Bagietka z serem wędzonym i boczkiem

Bagietka z serem wędzonym i boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 plasterki boczku

  • kawałek żółtego, wędzonego sera

  • czarny ziarnisty pieprz

  • oliwka z oliwek

  • marynowana ostra papryczka

  • bagietka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kosteczkę, podsmażamy na suchej patelni. Boczek odsączyc na papierowym ręczniku. Papryczkę posiekać w drobna kosteczkę wymieszać z boczkiem, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Bagietkę podzielić na kromki, skropić lekko oliwą z oliwek, nałożyć boczek z papryką, przykryć plastrem żółtego, wędzonego sera. Zapec w piekarniku (10-15 minut 180-190 st.C).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

04.02.2012 17:09
mniam

iwona332

22.09.2010 23:44
super

izoldaaa6

09.09.2010 11:25
pycha zapiekanka :)

kamilaj

29.08.2010 19:31
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat