Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z serem wędzonym i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 plasterki boczku
kawałek żółtego, wędzonego sera
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
oliwka z oliwek
marynowana ostra papryczka
bagietka

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z serem wędzonym i boczkiem

Boczek kroimy w kosteczkę, podsmażamy na suchej patelni. Boczek odsączyc na papierowym ręczniku. Papryczkę posiekać w drobna kosteczkę wymieszać z boczkiem, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Bagietkę podzielić na kromki, skropić lekko oliwą z oliwek, nałożyć boczek z papryką, przykryć plastrem żółtego, wędzonego sera. Zapec w piekarniku (10-15 minut 180-190 st.C).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 04.02.2012 17:09
mniam
iwona332 22.09.2010 23:44
super
izoldaaa6 09.09.2010 11:25
pycha zapiekanka :)
kamilaj 29.08.2010 19:31
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak