Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z kaszą jeczmienną

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1, kg
kasza jęczmienna ,3 kg
kapusta biała 1 szt
cebula biała 1 szt
olej 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z kaszą jeczmienną

gotujemy łopatę a następnie mielimy przez maszynkę. Gotujemy kaszę jęczmienną i łączymy ją razem z mięsem dodajemy pieprz i zioła. Gotujemy kapustę i obrywamy liście. Po wystudzeniu nakładamy masę mięsną i zwijamy dokładnie. Wkładamy do rondla zalewamy wodą z pod kapusty i dusimy 1 godz. Podajemy z każdym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 11.12.2010 12:35
mogą być dobre muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak