Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piczarki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 4 duże
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cebula 3 plasterki
ser żółty 3 łyżki startego
sól i pieprz

Porada

Farsz można przygotować wcześniej. Gdybyśmy chcieli zaserwować większą ilość można pieczarki smażyć partiami i trzymać w ciepłym piekarniku.

Przepis i sposób przygotowania na: Piczarki faszerowane

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy. Odkrawamy nóżki.
Krok 1 - Piczarki faszerowane foto
2
Cebulę i nóżki pieczarek drobno siekamy.
Krok 2 - Piczarki faszerowane foto
3
Posiekane nóżki pieczarek podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Po chwili dodajemy cebulę - lekko pieprzymy i solimy. Przesmażamy i studzimy.
Krok 3 - Piczarki faszerowane foto
4
Ser ścieramy na małych oczkach tarki. Mieszamy z cebulą i trzonkami pieczarek.
Krok 4 - Piczarki faszerowane foto
5
Powstałą masą panierujemy pieczarki. Farsz dociskamy. Następnie dokładnie panierujemy w jaku i bułce tartej.
Krok 5 - Piczarki faszerowane foto
6
Nafaszerowane pieczarki smażymy na większej ilości rozgrzanego oleju - wolny ogień - najpierw od strony farszu. Odsączamy na ręczniku papierowym.
Krok 6 - Piczarki faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.06.2017 14:04
pyszne pieczarki
Edita 06.04.2017 10:46
ale pyszne
AZgotuj 30.03.2017 09:54
smacznie podane:)
halina17 29.03.2017 22:30
Dobre pieczarki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak