Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane pastą śledziową i acai

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
filety śledziowe 1/2-1 płata
miód 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
musztarda dijon 1 łyżeczka
siemię lniane 1/2 łyżeczki
owoce acai sproszkowane 1/2 łyżeczki
pieprz
żurawina suszona kilka sztuk
kiełki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane pastą śledziową i acai

Jaja gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka, tak żeby nie naruszyć białek. Płat śledziowy kroimy w paski.

Do miseczki wkładamy wszystkie składniki oprócz żurawiny i blendujemy na dość gładką masę. Po zblendowaniu dodajemy kilka owoców żurawiny, mieszamy łyżką.

Połówki jajek napełniamy pastą, w każdą połówkę wbijamy po dwie żurawiny, całość posypujemy kiełkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 29.03.2017 09:47
Chętnie porwałabym jedno jajo ;)
mirosława4 29.03.2017 09:15
apetyczne !
Justi2401 29.03.2017 09:11
Fajny pomysł na farsz do jajek :)
Bożena Matuszczyk 29.03.2017 08:43
Smaczne kuszące jajka .Pieknie podane;)
Róża1 29.03.2017 06:32
bardzo smaczna przekąska :-)
jagoda5913 29.03.2017 00:48
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak