Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurek 250 ml
bulion 1,5 l
frankfuterki 4 sztuki
kiełbasa biała 2 sztuki
grzyby suszone 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
czosnek w oleju z ziołami 3 sztuki
sól i pieprz
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Do gorącego bulionu dodajemy pokrojone w plasterki frankfuterki i białą kiełbasę.
Gotujemy 15-20 minut, następnie dodajemy żurek, pokrojony czosnek, przyprawy (sól, pieprz,grzyby, majeranek), gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy na 4 części i wrzucamy do żurku lub układamy na talerzu.

Podajemy z tłuczonymi kartoflami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.03.2017 12:32
jedna z ulubionych zup :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak