Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna zupa z mięsem mielonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 g
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
kalarepka młoda 2 szt
szparagi zielone 4 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
bulion warzywny 1,4 l
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
szczypiorek
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna zupa z mięsem mielonym

Kalarepki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę, marchew na talarki a szparagi na 2-3 cm kawałki. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym oleju około 10 min, cały czas mieszając. Dodajemy koncentrat, chwilę razem mieszamy, po czym zalewamy gorącym bulionem warzywnym.
Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pod przykryciem, do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym szczypiorem i natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 06.04.2017 16:08
pyszna i pożywna :)
Ewelina1991 29.03.2017 17:57
apetyczna zupka
Ola1984 29.03.2017 09:52
Ciekawa kompozycja smaków :)
Aleksandra/Olcia 28.03.2017 19:23
lubię takie dania
wyattearp 28.03.2017 19:20
takie zupki uwielbiam
mysza75 28.03.2017 19:02
jaka fajna zupka
benka 28.03.2017 18:58
Smaczna zupa.
KORAL 28.03.2017 16:10
Świetna zupa :)
Justi2401 28.03.2017 15:47
Uwielbiam takie sycące zupy :)
Agnieszka-87-25 28.03.2017 15:32
bardzo pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak