Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlet mielony ok 5 sztuk
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka pieczeniowa
sól i pieprz
woda do ew. podlania
Papryka słodka mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodać do niej musztardę, przyprawy i kostkę bulionową. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz mąkę wymieszana ze śmietaną. Zagotować - sos można zblendować na gładką masę. Do powstałego sosu włożyć kotleciki i chwile całość pogotować.Podawać z ulubiona surówka , sałatka i ziemniakami.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.03.2017 08:28
bardzo dobre
olkaaa 27.03.2017 22:41
lubię takie
Łukasz15 27.03.2017 22:32
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak