Makaron z brązową pieczarką w kremowym sosie z parmezanem

Makaron z brązową pieczarką w kremowym sosie z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    pappardelle 150 gram
  • pieczarki

    brązowe około 10 sztuk
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • bazylia świeża

    kilka listków
  • pomidor

    1 duży
  • parmezan starty

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

2.

Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.
Pomidora pokroić na ósemki.

3.

Rozgrzać oliwę na patelni dodać pieczarki ,podsmażyć po około 3 minutach dołożyć pomidora, dusić około 5 minut pod przykryciem.

4.

Sos doprawić .

5.

Do ciepłego sosu dodać ugotowany makaron.
Posypać startym parmezanem oraz posypać listkami bazylii.

6.

Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariuszek8

30.03.2017 18:05
oj aż głodny się zrobiłem...

gosia56

28.03.2017 11:35
na pewno pyszne danie;)

norweska20

28.03.2017 00:00
apetyczne danie

MałaMi89

27.03.2017 23:46
Smacznie! U mnie dziś był też makaron na obiad ;)

w mojej kuchni

27.03.2017 22:58
Moje smaki z makaronem

Marta1986

27.03.2017 20:10
bardzo smaczne

RenataZ-et

27.03.2017 19:46
super danie

Aleksandra/Olcia

27.03.2017 19:28
mmmmniam ,lubię makaronowe dania .są szybkie i zawsze smaczne

Ania321

27.03.2017 18:57
bardzo apetyczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat