Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z brązową pieczarką w kremowym sosie z parmezanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron pappardelle 150 gram
pieczarki brązowe około 10 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
bazylia świeża kilka listków
pomidor 1 duży
parmezan starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z brązową pieczarką w kremowym sosie z parmezanem

1.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

2.

Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.
Pomidora pokroić na ósemki.

3.

Rozgrzać oliwę na patelni dodać pieczarki ,podsmażyć po około 3 minutach dołożyć pomidora, dusić około 5 minut pod przykryciem.

4.

Sos doprawić .

5.

Do ciepłego sosu dodać ugotowany makaron.
Posypać startym parmezanem oraz posypać listkami bazylii.

6.

Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 30.03.2017 18:05
oj aż głodny się zrobiłem...
gosia56 28.03.2017 11:35
na pewno pyszne danie;)
norweska20 28.03.2017 00:00
apetyczne danie
MałaMi89 27.03.2017 23:46
Smacznie! U mnie dziś był też makaron na obiad ;)
w mojej kuchni 27.03.2017 22:58
Moje smaki z makaronem
Marta1986 27.03.2017 20:10
bardzo smaczne
RenataZ-et 27.03.2017 19:46
super danie
Aleksandra/Olcia 27.03.2017 19:28
mmmmniam ,lubię makaronowe dania .są szybkie i zawsze smaczne
Ania321 27.03.2017 18:57
bardzo apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak