Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek w sosie majonezowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 puszka groszku konserwowego
pół małej czerwonej cebuli
1 czubata łyżka majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
pół łyżeczki soku z cytryny
szczypta cukru
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek w sosie majonezowym

Groszek dokładnie odcedzamy, chodzi o to żeby płyn z zalewy dodatkowo nie rozcieńczał nam sosu. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Do słoika wrzucamy jogurt, majonez, sok z cytryny i przyprawy, zamykamy go i energicznie mieszamy całość. Do miski wsypujemy groszek i cebulę, wlewamy sos, mieszamy i wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 27.03.2017 14:05
Wygląda bardzo apetycznie :)
Madzai 27.03.2017 11:13
Ciekawa opcja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak