Sznycle z kalafiora i kaszy manny

Sznycle z kalafiora i kaszy manny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • pietruszka siekana

    3 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • kasza manna

    3-4 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, zagnieść na miazgę. Dodać posiekaną natkę z pietruszki, zrumienioną na tłuszczu cebulkę, jajka, kaszę mannę, mąkę i bułkę tartą. Doprawić przyprawami. Wszystkie składniki wymieszać, formować sznycelki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

19.09.2016 22:06
apetycznie wyglądają

Megi

08.06.2015 16:01
przepis warty spróbowania

mela25

19.02.2014 09:15
bardzo smakowite

pacpaw

17.06.2012 23:08
muszę je koniecznie wypróbować

Iwusia

23.04.2012 23:19
ale fantastyczny przepis

edyta44

15.02.2012 11:55
naprawde smaczne

ewaa

16.06.2011 21:24
apetycznie wygląda

edyta44

07.04.2011 23:10
pycha

buksiak12

22.09.2010 14:30
fajnie wyglądają

banditka

03.09.2010 14:53
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat