Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z szynki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa ok50 dag
czosnek 2-3 ząbki
cebula 1 szt
pieczarki 10-12 szt
sól
pieprz
olej
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z szynki

Szynkę pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem albo dłonią.
Czosnek przecisnąć przez praskę albo zmiażdżyć i natrzeć mięso. Oprószyć solą pieprzem i mąką. Cebulę obrać i pokroić.
Rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa. Dodać cebulę i pieczarki. Chwilę podsmażyć i podlać wodą.
Dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak