Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt.
jabłka 2 szt.
cytryna 1/2 szt.
śmietana 2 - 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera

1. Seler i jabłka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

2. Wycisnąć sok z cytryny i nim polać przygotowanego selera i jabłka (z tą czynnością długo nie czekać, aby seler i jabłka nie zrobiły się ciemne).

3. Wszystko wymieszać, dodać śmietanę i szczyptę soli. Ilość śmietany zależy, jak dużego użyjemy selera.

4. Surówka wychodzi delikatna w smaku i bardzo soczysta. Można ją przygotować nawet godzinę przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak