Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 60-70 dag
cebula 2 szt
jabłka 2 szt
majeranek
sól
pieprz
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą

Cebulę obrać i pokroić na plasterki, jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki, wątróbkę opłukać, oczyścić i oprószyć mąką.
Na oleju podsmażyć najpierw cebulę. Gdy będzie miękka przełożyć do miseczki. Na tej samej patelni podsmażać przez około 1 minutę z obu stron jabłka. Jabłka przełożyć do miseczki z cebulą.
Na tej samej patelni podsmażyć wątróbkę. Dodać olej i smażyć do miękkości. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Dodać również cebulę i jabłka. Całość wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.03.2017 01:42
moje smaki w tym daniu
Ola1984 25.03.2017 19:27
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu :)
Mniam 25.03.2017 19:24
Bardzo lubię taką wątróbkę :)
Janina 25.03.2017 16:48
Lubię taką;))
Bernadeta1 25.03.2017 15:29
smaczna wątróbka
Bożena Matuszczyk 25.03.2017 14:26
Bardzo lubie taką wątróbkę;)
KORAL 25.03.2017 13:43
Taką uwielbiam, super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak