Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w buraczanej otoczce

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
zakwas buraczany 300 ml
majonez 3 łyżki
rzeżucha
rzodkiewka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w buraczanej otoczce

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Jajka obieramy ze skorupek i wkładamy do wysokiego naczynia. Zalewamy zakwasem na czerwony barszcz i pozostawiamy na noc w lodówce.
Następnie wyciągamy, delikatnie osuszamy, przekrawamy na pół.
Jajka serwujemy z majonezem wymieszanym z 2-3 łyżkami zakwasu buraczanego, rzeżuchą i kawałkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 29.03.2017 15:01
bardzo dziękuje :)
jola91 25.03.2017 14:27
Pięknie wyglądają i pewnie szybko znikają z talerza :)
KORAL 25.03.2017 13:44
świetnie Ci wyszły :)
Agnieszka-87-25 25.03.2017 13:18
bardzo ładne
Ada-Gaba 25.03.2017 11:52
bardzo fajny pomysł
Lis 25.03.2017 11:18
Wyglądają smakowicie:)
jan_mag 25.03.2017 10:29
Super kolory :)
AZgotuj 25.03.2017 09:52
robię takie jajka na Wielkanoc, wyglądają zjawiskowo:)
RenataZ-et 25.03.2017 09:38
wyglądają super
Aleksandra/Olcia 25.03.2017 09:37
mój ulubiony kolorek
Justi2401 25.03.2017 09:18
Jaki piękny kolor!
mirosława4 25.03.2017 08:55
śliczne te jajka
Barbara13 25.03.2017 08:06
Pyszne i fajnie się prezentują
pestka 25.03.2017 07:37
wyglądają bardzo ładnie
jagoda5913 25.03.2017 01:01
fajna propozycja
MałaMi89 24.03.2017 23:55
Wspaniały kolor! Muszę takie zrobić :)
Bożena Matuszczyk 24.03.2017 23:05
Pieknie i pysznie wyglądają Twoje jajka; ) Super
MagdalenaIC 24.03.2017 22:49
Pyszne i pięknie się prezentują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak