Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie warzywnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonego mięsa 50 dag
bułka
jajko
sól, pieprz
natka pietruszki
przyprawa do potraw Kucharek
włoszczyzna
cebula
koncentratu pomidorowego 1 łyżka
zielenina
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie warzywnym

Mielone mięso wyrobić z przyprawami podzielić na 10 porcji. Rękami zwilżonymi w wodzie uformować pulpety. Obraną włoszczyznę i cebulę pokrajać w cienki makaronik. Na rozgrzanym tłuszczu krótko podsmażyć warzywa, podlać kilkoma łyżkami wody, przyprawić do smaku. Na warzywach ułożyć jeden obok drugiego pulpety przykryć i na bardzo małym ogniu gotować. około 20 min. Pod koniec dodać do potraw koncentrat pomidorowy wymieszany z kilkoma łyżkami wody, posypać pulpety zieleniną. Można podawać je gorące z ziemniakami, ryżem lub kasza jęczmienną ugotowaną na sypko i zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 26.09.2010 22:17
bardzo dobre bo wypróbowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak