Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane muszle

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron (duże muszle) 1/2 opakowania
pieczarki 30 dag
sos beszamelowy
masło
sól
wędlina 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane muszle

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.
Wędlinę, cebulę pieczarki, kroimy w niewielką kostkę/plasterki - dusimy całość na maśle. Farszem nadziewamy muszle, doprawiamy, polewamy sosem beszamelowym lub np. startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy około 20 minut w rozgrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 20.02.2012 16:52
super
wiktor188 16.12.2010 11:58
pycha
Misiek1 28.08.2010 16:26
Brzmi bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak