Nadziewane muszle

Nadziewane muszle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron (duże muszle)

    1/2 opakowania
  • pieczarki

    30 dag
  • sos beszamelowy

  • masło

  • sól

  • wędlina

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.
Wędlinę, cebulę pieczarki, kroimy w niewielką kostkę/plasterki - dusimy całość na maśle. Farszem nadziewamy muszle, doprawiamy, polewamy sosem beszamelowym lub np. startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy około 20 minut w rozgrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

20.02.2012 16:52
super

wiktor188

16.12.2010 11:58
pycha

Misiek1

28.08.2010 16:26
Brzmi bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat