Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze schabem, papryką i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

makaron 200 g, ulubiony rodzaj
schab 2 plastry
papryka czerwona 1 szt., średnia
pieczarki 20 dag
śmietana 30% 250 ml

Składniki dodatkowe

mąka 1 czubata łyżeczka
ząbek czosnku 2 szt.
sól
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Tymianek suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat
curry

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze schabem, papryką i pieczarkami

Makaron gotuję al dente.
Mięso kroję w bardzo cieniutkie paski, podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przypraw oraz dwoma ząbkami posiekanego czosnku.
Po około trzech minutach dodaję paprykę w paskach i pieczarki w plasterkach, chwilę smażę (do momentu zarumienienia się pieczarek).
Mąkę mieszam ze śmietaną, dodaję do mięsa. Gotuję chwilę na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak