Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny placek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier waniliowy 1/2 opak
jajko 2 szt
cukier 5 łyżek
mleko 1/4 l
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny placek

Utrzeć jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę ziemniaczaną i rozetrzeć zimnym mlekiem na gładką masę. Następnie postawić na ogniu i ubijając podgrzewać. Gdy się niemal zacznie gotować, odstawić, dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie i ubijać dalej , aż masa stężeje po czym wyłożyć na płytkę porcelanową i rozsmarować na grubość około 1, 5 cm. Gdy masa zastygnie, posmarować marmoladą i obłożyć biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.06.2013 13:42
Na pewno dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak