Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z serkiem Kiri

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna typ 650 750 gram
woda ciepła 250 ml
jajko 1 sztuka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 płaska łyżeczka
olej 1 łyżka

Nadzienie

Serek Kiri

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z serkiem Kiri

Przygotować ciasto na pierogi mieszając wszystkie składniki.
Ciasto rozwałkować na cienko podsypując odrobina mąki. Wycinać kółka, włożyć pół kosteczki serka i zlepić pierogi.
Wrzucać gotowe go wrzącej wody i gotować ok. 2 minut od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.03.2017 16:24
pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak