Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukolą i kabanosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kabanos 50-70 gram
kukurydza w puszce 1/2 puszki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
seler naciowy 1-2 łodygi
mozzarella w kulce 100 gram
rukola 1 garść

Sos czosnkowy

jogurt naturalny 100 ml
majonez 1-2 łyżki
ząbki czosnku 1-2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukolą i kabanosem

Kabanosa pokroić w plasterki, mozzarellę w kostkę a seler naciowy na plasterki lub w kostkę. Do miski włożyć rukolę, resztę warzyw i kabanosa z mozzarellą. Przygotować sos czosnkowy mieszając jogurt z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Sałatkę polać sosem i przed podaniem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak